Menüs étkeztetés - Sol Bistro
2017. január 26. írta: nyeső

Menüs étkeztetés - Sol Bistro

A szegedi menüs étkeztetés bermudaháromszögében könnyű elveszni, annál is inkább, mert az elmúlt években több olyan étterem és bisztró is nyílt, ahová érdemes vissza-visszajárni. Egyik kedvencünk a Sol Bistro, aminek egyetlen estleges hátránya (erről még magunk is vitatkozunk), hogy nem a gyorsaságáról híres - de mint tudjuk, a kávéház, az étterem és a bisztró mind a türelem intézménye.

A Sol Szeged belvárosának szívében, egy pár évvel ezelőtt sétálóutcává alakított utcában található, régi szegedi bérházban, a Reök szomszédságában. Galériás beltere eklektikus: a festett üveg és a régi, budapesti fekete-fehér fotók egyvelegét megspékelték fekete falfelületekkel, amit fehér krétával rajzoltak össze.

solszeged1.jpg

 

img_1442.JPG
A heti menüsor eddig csak elégedettségre adott okot, az ételek zöme megfelel az ízlésünknek. Levesekben nagyon ügyesek, a főfogás esetében pedig mindig változatos étlappal rukkolnak elő. Ezen a héten kakukkfüves sertésragulevest, holland mustárlevest és brokkolikrémlevest pirított mandulával kínálnak - gyáva nyúl-énünk nem mert holland mustárlevest rendelni, amit most már nagyon bánunk.

img_1439.JPG
A főételek között szerepel erdei gyümölcsökkel töltött csirkemell rántva, köretként rizibizit kínálnak hozzá, van még vegáknak csőben sütött töltött cukkini kerti salátával, innen mi a BBQ csirkemellsteaket választottuk coleslaw salátával. A leves és a főétel ára 950 HUF, ami Szegeden igencsak versenyképes, ehhez még pluszban választható a desszert 300 forintért, a héten csokis palacsinta málnahabban.

A desszertet általában kihagyjuk, mert már nem fér. Ezzel tehát tettünk egy populáris utalást arra, hogy a leves és a főétel igencsak laktató a Sol-ban, a tálalás pedig remek, ahogyan az ételek elkészítése is.

img_1443.JPG

img_1444.JPG


Azért bevalljuk, az első alkalommal nem nagyon tetszett, hogy a levest csészében adják, de utóbb, hónapok óta visszajáró vendégként beláttuk, hogy ez a mennyiség több, mint elég. Zene szemeinknek az is, hogy a Sol étlapján soha nem találunk helyesírási hibát. Pedig nagyon ki vagyunk erre hegyezve.

Aki ebédszünetben siet, annak nem biztos, hogy a Sol a jó választás, egy ebéd nagyjából 50 perc érkezéstől fizetésig. A bankkártyás fizetés: egyelőre nem fogadják el.

Az éttermekben számunkra nemcsak az étlapon szereplő ételek fontosak, hanem a mosdó is: elvből nem eszünk olyan helyen, aminek nem éri el az általunk elvárt tisztasági szintet a mosdója. A Sol mosdói mindig extratiszták, maga a berendezés is megérne egy misét. Az alagsorban balról nyílnak a mosdók, de akkor is érdemes oda lemenni, ha nem akarjuk a wc-t használni, mert miközben lefelé sétálunk a lépcsőn, belehallgathatunk, hogyan pörög a konyha, ha úszásközeli a placc. Gasztrovoyeur-öknek ezt is mindenképpen ajánljuk.

Ha tetszett blogbejegyzésünk, lájkold, oszd meg. Köszönjük!

img_1440.JPG

img_1441.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://etteremmarketing.blog.hu/api/trackback/id/tr312157647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása